IMG-20171118-WA0000.jpgSalinas Yacht Club puuhamaaranneke. Tällä pääsee ilmaiseksi sisään.

Uusi pävä alkoi jälleen pilvisenä, mutta lämpinämä. Aamiaisen jälkeen rantaan ja varusteet kuntoon päivän vesileikkejä varten. Rantapuuhastelujen aikana tapahtui jotain poikkeuksellista, aurin tuli esiin ja samantien lämpötila muuttui lähes liian kuumaksi. Saimme nauttia auringosta vähän aikaa viellä rata-alueelle purjehdittaesa. Huomasimme samalla, että tuuli on kääntynyt totutusta 230 asteesta ollen 260.

Ensimmäinen lähtö aloitettin tässä tuulessa, mutta lenssin aja toisen kryssin aikana tuuli palasi takaisin totuttuun suuntaan. Harmiksemme totesimme olevamme osittain väärässä laidassa ja otimme siftin kautta melkoisesti pataan. Paikallisia opasteita saisi olla erikseen meitä vrten myös näyttävässä purjehdittavaa reittiä.IMG-20171117-WA0003.jpg

Toinen lähtö päätettiin ajaa enemmän tuulta vastaan, vaikka "väkisin". Tällä taktiikalla pärjäsimme vähän paremmin fleetin mukana, mutta suurimmaksi haasteeksi tuli krysseillä vauhdin pitäminen sotketuissa tuulissa. Viimeisestä lähdöstä tuli kuitenkn meidän paras ja opimme jotain uutta trimmeitä.

Illalla oli ohjelmassa palkintojenjako niin Mastereissa kuin Etelä-Amerikan mestaruuksissa. Tilaisuuden pitopaikkaa ei löytynyt ensin. Lopulta iso määrä purjehtijoita löysi oikean salin toisel salin takaa. Myöhäisyytemme ei kuitenkaan ollut ongelma, koska yksikään rantatapahtuma ei ole alkanut ilmoitettuun aikaan. Saimme nauttia todella pitkästä versiosta Ecuadorin kansallislaulustasekä puheista ja seremonioista paikallisella kielellä. Tietysti huomasi palkintojen jaon olevan kyseessä, kun alettiin luetella tuttuja nimiä, mutta välillä oli epäselvää, mistä kukin palkittiin. 

Seremonioitten jälkeen oli VP:lle tarkoitettu coctail-tilaisuus. Tähänkään tilaisuuteen ei ollut opasteita, joten taloa kierrellessä löysimme sattumalta takaoven mistä tulimme sisään myöhässä. Puhe, jossa ylistettiin järjestävän seuran erinomaisuutta ja loistavaa yhteistyötä ILCAn kanssa. Tämän kunniaksi paljastettiin myös laatta, joka kiinnitetään kunniapaikalle seuralle myöhemmin. Kielitaitoisemmat voi selvittää tekstin itselleen.IMG_20171120_225035.jpg Sekalaista seurustelua ihmisten kanssa. Kiinnostusta oli seuraavien kisojen olosuhteista. Kerroin, että merestä jäät on ehkä lähteneet jo siihen aikaan kokonaan.