OI000055.jpgKiinnostuneemmille seuraajille vinkiksi. Kuten aikaisemmin mainitsin, veneissä on trakkerit. Tractrac-sovelluksen voi ladata ainakin anroid-laitteisiin, niin voi seurata "livenä"

Seuran handymanien kolutus on päässyt seuraavalle tasolle. Melkein  juoksevat paikalle, kun näkevät veneen olevan vesillelaskua varten valmin siirrettäväksi nosturille.  OI000051.jpgVarustamon edustaja saa keskittyä vain seuraamaan vierestä. Oikeastaan ainoa vaihe, missä miehistö joutuu puuttumaan veneen laskuun on nostokoukun kiinnittäminen liinoihin. Paikalliset teletapit eivät yletä niihin nousematta veneeseen.

Uusi päivä oli samanlainen kuin eilinen. Taivas pilvessä mutta lämmintä. Tuuli on ollut joka päivä käytännössä samasta suunnasta. Rata-alueella on kuitenkin yllättävän isoja siftejä valtamereksi. Kisan aikana löydettiin myös muutamia tyyniä kohteita ilmeisesti paremmin kuin kanssakilpailijat.

Päivän piristys oli ennen ensimmäistä lähtöä nähty 50 delfiinin parvi, joka pomppi veneemme edessä lähtöä odotellessa.

Ensinnäinen lähtö meni vähän paremmin kuin eilinen jälkimmäinen. Muutetuilla trimmeillä oli helpompi ajaa vallitsevassa ristiaallokossa. Muutamia taktisia virheitä kääntömerkeillä, joissa putosimme muutamia sijoja.OI000052.jpg

Toinen lähtö oli haasteellisempi. Toisen kryssin alussa fokkavaijerin alakulma lähti irti ja tätä korjatessa menetimme muutamia sijoja. Lisäksi löysimme muutaman kerran kohtuullisen hyviä tuulireikiä, jotka näkyivät sijoituksessa.

Rantautumisen jälkeen normi huoltotoimet veneelle ja miehistölle. Rannalla saimme ihastella paikallisen kalastajan päivän  saalista. Isompi sintti painoi vaivaiset 498 paunaa. 90kg vähemmän kuin liti.OI000054.jpg

Illalla kävimme syömässä Team AUSsin kanssa. Oli hauskaa ja hyvää ruokaa.

Huomiselle täytyy taas yrittää keksiä jotain muutoksia trimmeihin.

MM-kisoja varten loput härmäläisetkin saapuivat paikalle ja päsivät ottamaan tuntumaa  kisakalustoon. Tosin Laura on tutustunut paikkoihin jo vuotta aiemmin nuorten kisoissa.

OI000053.jpg