OI000032.jpgPäivän ohjelmassa loppujen veneiden mittaukset ja harjoituspurjehdus. Meillä oli kaikki valmiina,  joten keskityimme pelkästään hengailemaan rannalla ja seurailemaan paikallisia villieläimiä. Ravut tappelee keskenään rantakivillä,  kilpikonna köllöttelee satama-altaassa ja pelikaanit pörrää taivaalla tarkkailen suupaloja vedestä. Laiskemmat pussinokat istui veneiden keulakaiteella ja kyttäili siinä ruuan tulemista hollille.

Paikalla kyseltiin ketkä olivat huomanneet viime yön 5,2:n maanjäristyksen. Härmäläiset olivat kaikki nukkuneet tyytyväisinä. Hyvät sängyt kun pikku tärinät ei vaikuta uneen.

OI000026.jpgKoska rantajärjestelyt näyttyvä jo eilen haasteellisilta, laitoimme veneen veteen hyvissä ajoin. Rantaan on rakennettu kymmeniä metrejä kelluvia kevytlaitureita, joista veneet lähtevät vesille ja kiinnittyvät rantaan tulllessaan.

Rata-alue on vajaan tunnin ajon päässä rannasta. Ajelimme sinne leppoisassa 5m/s myötiksessä. Teimme havainon, että tuuli siftailee melko paljon kaukanakin rannasta. Aallokko on pitkää ja loivaa, jonka päälle tuuli tekee pientä ristiaallokkoa. Taivan oli paksun pilkerroksen peittämä, joten oli suhteellisen hämärää. Tämä vaikeutti puuskien lukemistä veden pinnasta varsinkin lensseillä.

Harjoituskisa laitettiin liikkeeille aikamerkin tarkkuudella, mutta lähdön yhteydessä viestiteltiin jotain epämääräistä. Puolet veneistä palasi takaisin ja puolet jatkoivat kisaa normaalisti. Ylälipulla levittäjä ja alhaalla portti. Ajelimme fleetin mukana kunnes toisen lenssin aikana päätimme lähteä rantaa kohden. Kaikki toimi ja trimmit kohdallaan, niin päätimme säästää aikaa ja lähteä kesken pois, jotta jää aikaa pestä vene ja ehtisimme hyvin avajaisiin.

OI000035.jpgAvajaisten aikataulu oli paikalliseen tyyliin suuntaa antava ja ihmiset odotteli paikan päällä vajaan tunnin ylimääräistä. Aluksi puhe espanjaksi ja lipunnostajan paikoilleen. Jonkun maan kansallislaulu alkoi soida ja yksi lippu nousi ylös. Kappale jatkui melko pitkään ja kisäjärjestäjä tuli näyttämään muillekin, että nostakaa liput pikaisesti. Melko koomisen oloinen tapa, kun ohjeita ei osattu edes antaa englanniksi.

Lippuseremonian jälkeen toinen puhe englanniksi ja sitten siirryttiin seuran ravintolaan illalliselle. Tarjoilua oli monen moista herkkua maalta ja mereltä tarkoitukseen sopivin lisukkein.